Управата на втория по големина град в САЩ - Лос Анджелис, планира всички превозни средства по улиците му да са само електрически. Това трябва да стане до 2050 г., като дотогова сегашните транспортни средства с двигатели с вътрешно горене постепенно ще бъдат заменени с такива на ток.

Планът на кмета Елик Гарцети е промяната да стане на няколко етапа. До 2025 г. около 25% от автомобилите в града трябва да са електрически, а до 2035 г. техният брой ще нарасне до 80%. Това се отнася не само за леките коли, но и за училищните автобуси. През 2028 г. целият градския транспорт трябва да премине на ток, а до 2034 г. същото ще се случи и с таксита. За целта ще бъдат създадени и 20 площадки със станции за бързо зареждане.

От кметството вече обявиха, че имат за цел и да се намали времето, което жителите прекарват в пътуване. Ако това се случи, сегашното средно разстояние от около 24 км., което човек изминава за един ден, ще намалее с близо 10 км. през следващите 15 години. Една от идеите, за да бъде постигнато това, е да бъде разширена мрежата на обществения транспорт. Предвижда се също и налагането на такси за шофьорите, които използват автомобилите си в определени райони.

Промяната ще засегне не само транспорта в Лос Анджелис, но и строителните фирми. Целта е през 2050 г. всички компании, действащия на територията на града, да работят с техника, която не изразходва вредни емисии.