Радиостанция в американския щат Тексас забрани от ефира ѝ да звучат песни на Мадона. Решението дойде вотговор на спорните ѝ коментари по адрес на Белия дом, направени по време на „Женския марш“ във Вашингтон, пише в. "Дейли Телеграф", цитиран от факти.бг.

Радио HITS 105 заяви, че музиката на 58-годишната кралица на попа е извадена от плейлиста му "за неопределен период от време". С това медията иска да изпрати "силно икономическо послание" на певицата.

Певицата изнесе речта си пред повече от 500 000 души в столицата Вашингтон. Тя заяви: "Аз съм ядосана. Да, аз съм възмутена. Да, аз ужасно много си мислех да взривя Белия дом. Но знам, че това няма да промени нищо."


Генерален мениджър на тексаското радио, Тери Томас, заяви пред медиите, че "забраната за пускане на всички песни на Мадона песни в ефира на HITS 105 не е въпрос на политика, а въпрос на патриотизъм."

"Чувстваме, че е погрешно да пускаме парчета на Мадона и да ѝ плащаме, когато тя ясно показа антиамерикански настроения. Ако всички радиостанции, които пускат нейната музика, се присъединят към нас, заедно ще изпратим мощно икономическо послание на Мадона", каза още той.