Лидерът на ислямската общност в Северна Македония Рейс Улема Сюлейман Реджепи, който бе сингъл от 4 години, е решил да се ожени повторно, пише сайтът "Шкупи Нисма", което също се цитира и от албански медии.Неговите 74 години не спряха Сюлейман Реджепи да завърже нова любовна връзка с 50-години по-младо момиче. "Лидерът сподели повече информация с нас, но няма да се занимаваме с неговия личен живот. Пожелаваме му живот, какъвто е заслужил," пише в публикацията на „Шкупи Нисма“, която непрекъснато критикува политиките на ИРО (Ислямската религиозна общност).

Порталът "ШќипМедиa" се свързал с автора на информацията, който потвърдил новината и добави, че утре ще публикуват снимки на новата булка на Реджепи.

Рейс Улема Сюлейман Реджепи наскоро предизвика скандал в Северна Македония, когато нарече своите съграждани от македонската етническа принадлежност “диваци и народ без идентичност”, и стана причина за много обществени реакции. Известни обществени личности осъдиха този речник, особено подчертавайки неговата функция, която трябва да обединява, а не да разделя.

Неправителствената организация Хелзинкски комитет, заведе дело за реч на омразата, а полицията и прокуратурата продължават да анализират изявлението на духовния лидер.

Превод: БЛИЦ