Снимки на Йосип Броз Тито са поставени на паната, резервирани за кандидатите за президент на Македония и за кмет на Скопие.
На много от паната в Скопие вместо снимки на кандидатите Фръчковски, Иванов, Бошковски, Селмани, Ходжа, Буджаку и Ружин се оказа ликът на Маршала, пише македонският вестник “Вечер”.
“Един за всички”, “Македония интегрирана и сигурна”, “Моя Македония в съгласие и силна”, “Продължаваме албански”, “Ние си държим на думата” – всички слогани останаха в сянката, далеч зад “Братството и единството” на Тито, пише изданието.
Снимките на Тито, идентични с онези, които до 1990 г. бяха закачени по стените във всеки македонски дом, привлякоха най-силно вниманието. Минувачите застават пред паната, гледат и се чудят. “Не знам по какви причини тук се е оказал ликът на Маршала. “Не знам дали някой злонамерен иска да го използва в своята кампания или се шегуват с нацията. Във всеки случай обикновено подминавам паната, просто те не влияят на моето мнение за това за кого ще гласувам на изборите. Това пано привлече вниманието ми”, казва жител на Скопие, застанал пред снимките на Тито, поставени на пано пред Къщата на Майка Тереза в центъра на града. /БЛИЦ