Военното командване на Германия нареди инспекция на всички казарми след откриването на нацистки символи в две казарми, съобщи военното министерство на страната, цитирано от Франс прес.
Главният инспектор на Бундесвера нареди инспекция на всички военни обекти, за да се установи дали има символи на Вермахта и ако има, да бъдат премахнати, каза говорител на министерството пред осведомителната агенция.

Вермахтът - армията по време на нацисткия режим.

През последните седмици в германската армия се разрази скандал, след като военнослужещ с крайнодесни убеждения се е опитал да организира нападение срещу бежанци.

Подробностите се появиха в края на април след ареста на 28-годишния войник Франко А., който е бил базиран във френско-германска база до Страсбург. Той е планирал атака срещу сирийски бежанец.

След извършването на ареста военният министър Урсула фон дер Лайен отмени визита в САЩ и посети базата "Илкирх" в Североизточна Франция.

Там официални представители откриха надписи "Вермахт" в общото помещение, като очевидно не са положени усилия за премахването им.

Според медии през 2012 г. е имало голям инцидент в базата, където германски войници са нарисували голяма свастика на пода в базата, за да провокират френските си колеги преди футболна среща между отборите на "Байерн" (Мюнхен) и "Лил".

Батальон германски войници е разположен там от 2010 г., когато се сформира френско-германска бригада.

Докато скандалът се разраства, военният министър на Германия призова генералите си да не толерират никакви екстремистки тенденции в армията.