Порно индустрията в Европа е временно парализирана, след като стана ясно, че няколко актьори са ХИВ позитивни. На 14 февруари са се провели тестове с известни лица от филмите за възрастни и се отказа, че един от топ актьорите им е болен от СПИН. Агентите моментално стопирали работата и позвънели на всички, с които заразеният мъж е спал, пише unilad.com.

От агенцията отказват да споменат името на ХИВ позитивния актьор, но съобщават, че може да е заразил още девет души по време на снимки на филми за възрастни. 

Коалиция от европейски порно босове, ръководени от избрана група агенти, публикуваха изявление, в което се разграничиха от цялата индустрия.

В него те твърдят, че участникът, който е дал положителна тест проба, както и останалите девет, са били „поставени под карантина“. 

Те отбелязват и че това е първото масово заразяване в порно индустрията с ХИВ. 

От агенцията Nikki's Models публикуваха съобщение на страницата си в Twitter, в което призовават моделите и актрисите си да споделят хаштаг #WeStoppedXXX (Ние спряхме), с който да покажат, че временно няма да работят, докато не станат ясни всички обстоятелства около масовата зараза. Тези, които продължат да работят, ще бъдат изхвърлени от работа.