Във Въоръжените сили на Украйна все по-често се забелязват пораженчески настроения сред военнослужещите, пише украинският сайт в Харков nahnews.org. Разузнаването на ДНР получило копие от донесение в Службата за сигурност на Украйна, потвърждаващо снижението на морално-психологическото състояние сред украинските националисти и грузинските наемници.
Оказало се, че грузинските наемници в украинската зона на Донбас активно обсъждат по-нататъшните планове за борба със сегашните украински власти. От доноса до ССУ станало ясно, че украинските националисти разпространяват слухове, че „украинските власти ще предадат Донбас”, че „всичко беше напразно”, а така също необоснованите загуби на армията и доброволческите батальони. В частност, гибелта на Дмитрий Сумски с позивна „Шаман” се оказала за тях най-обидна.
 
Важно е да се отбележи, че при обсъждане на въпроса за подготовката към бунт се споменавало името или прякора „Крис” – чужд наемник от западните служби, наблюдаващ дейността на „Десен сектор”.
 
Според мнението на „Крис”, поражението на неговата армия (САЩ) във Виетнам започнало с разпространението на мнение на завърналите се ветерани, „че ние там бяхме напразно”. Именно с такива настроения, според куратора, се завръщат сега у дома украинските военнослужещи от Донбас.
 
В тази връзка той препоръчва вниманието да се пренасочи от войната в Донбас към въвеждане на ред в Киев.
 
Превод и редакция: БЛИЦ