Преподавателката Йеана Маркес надви конкуренцията от 25 момичета на бляскаво шоу в четвъртък вечерта в столицата Каракас. Любопитното е, че конкурсът се проведе в един от столичните молове, чийто капацитет позволяваше на мероприятието да присъстват близо 1000 души.

Иначе триумфът в най-престижния конкурс за красота в южноамериканската страна е забележителен от гледна точка на това, че Маркес е първата участничка в надпреварата, която е майка.

Досега организаторите на събитието не разрешаваха сред претендентките да участват жени, които имат деца. От следващата година пък предстои да влезе още една значителна промяна в конкурса и в него вече ще могат да участват и жени над 28 години.

Маркес, която представлява областта Амазония в надпреварата, сподели, че каузата ѝ в конкурса е да насочи общественото внимание към подпомагането на деца и младежи от уязвимите групи, тъй като в качеството си на начална учителка това е най-голямата ѝ амбиция в социален план.

По време на кръга с въпроси новата Мис Венецуела заяви още, че сред приоритетите ѝ ще бъде светът „да научи повече за културната и творческа страна на родината ѝ“.

На второ място остана 23-годишната лекарка Сакра Гереро, която пък като подгласничка получава възможността да представи Венецуела на конкурса „Мис Интернешънъл“ в Япония догодина.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук