Бивша учителка от американския щат Индиана е осъдена на седем години лишаване от свобода, след като призна, че е инжектирала фекална материа в системата на сина си през 2016 година. 

Тифани Албъртс ще трябва да излежи и пет години условно след края на престоя си в затвора. 

През септември жителката на Уолскот бе осъдена по шест обвинения в насилие спрямо 15-годишния си син, защото е инжектирала фекална маса в системата му, докато той се е лекувал от рак. 

Майката бе обвинена и в убийство, но бе призната за невинна по това обвинение през септември. 

През ноември 2016 година Албъртс се сдоби с обвинения, след като стана ясно, че фекалната маса в системата на сина ѝ е докарала на детето ѝ бактериална инфекция и сепсис. 

През 2016 година синът на Албъртс трябвало отново да постъпи в болницата - седмица след края на лечение на рак, заради множество бактериални инфекции. 

Докторите подложили детето на обстойни прегледи и анализи и не могли да установят откъде са се появили инфекциите в кръвта.  

След това, благодарение на видео наблюдение в стая, болничният персонал станал свидетел на това, как майката на детето със спринцовка инжектира неизвестна субстанция в системата на детето. 

Акбъртс първоначално казала на следователите, че инжектирала вода, след което си признала, че става дума за фекална маса. 

Веднага щом майката била лишена от достъп до сина си, състоянието на детето започнало да се подобрява.  

Въпреки това, лекари признават, че прозорецът, в който те са могли да вкарат левкимията на детето в ремисия, е изпуснат и то може да умре от болестта заради забавеното лечение. 

Също е известно, че Албъртс, която е учителка на деца със специални нужди, и семейството ѝ са преживели няколко трагедии през изминалите години. 

През май 2016 година тя губи съпруга си Джейсън.

През юли същата година пък синът ѝ, който има лека форма на аутизъм, е бил диагностициран с левкемия.  

13-годишната дъщеря на Албъртс пък е бил диагностицирана с фокуларен рак, който е бил отстранен през пролетта на 2016 година. 

Сега момичето е добре, операцията е преминала успешно.  

Превод и редакция: БЛИЦ