Патрисия Уайтхаус умира тази сряда едва на 62 години. Случаят й обаче е толкова разтърсващ, че обикаля медии и социални мрежи в целия свят и предизвиква редица коментари и полемики. Няколко часа след смъртта на Патрисия семейството й публикува видео, в което тя разказва, че всъщност е убита от лекарите или по-точно от тяхното безхаберие.
 

Болната от рак жена успява да заснеме клипът едва няколко часа преди да умре.
 
В него тя разказва как отива преди половин година в спешния център. Оплаква се, че кръстът й я боли много силно. Лекарите казват, че има бъбречно възпаление и й предписват антибиотик и болкоуспокояващо. Болката в кръста обаче не минава и така жената се принуждава да отиде в спешния кабинет отново. Този път й предписват само болкоуспокояващи и не й обръщат особено внимание.
 
Силната болка не минава и така Патрисия ходи по различни спешни кабинети седем пъти за един месец, докато накрая някой не й прави рентгенови снимки. Те разкриват ужасяващата диагноза - два тумора на белите дробове и един на гърба, който притискал гръбначния стълб и така предизвиквал ужасната болка.
 
Патрисия е приета в болница, където преминава през интензивно лечение, по време на което, по думите й, лекарите отново объркват всичко. Туморът на гърба постепенно се разраства и тя започва да има проблеми с ходенето. Рехабилитаторите не й обръщат внимание и я карат да ходи повече и повече, защото така щяло да и мине. Вместо това болната от рак жена пада и се инвалидизира напълно.


 
Патрисия празнува своят 62-ри рожден ден в болницата, но не дочаква следващият. Умира едва половин година, след като е диагностицирана с рак. Не само тя, но и семейството й си мисли, че ако лекарите са се сетили да направят всички изследвания по-рано, може би щеше да има шанс да преживее или поне да бъде повече на този свят заедно с роднините си.

Превод и редакция: БЛИЦ