33-годишна майка от американския щат Индиана, чиято дъщеря многократно е била изнасилвана от мъжа, с когото живее и забременяла от него, призна в съда, че е знаела и не е направила нищо по въпроса. Тя беше осъдена за съучастие в сексуално насилие над дете, съобщава „Дейли Мейл“.
 
Насилникът – 34-годишният Никълъс Диън Траш, беше осъден миналата седмица на общо 160 години затвор по 10 обвинения.
 
Майката, чието име не се съобщава заради самоличността на дъщерята, е осъдена на 20 години затвор за това, че на практика е позволила извършването на престъпленията.
 
Момичето, което сега е на 12, е родило през 2011 година момченце, и го оставило за осиновяване.
 
Майката признала в съда, че дъщеря ѝ разказала за посегателствата на Траш, но тя продължила да живее с него и не съобщила нищо в полицията. Тя накарала дъщеря си да излъже и да каже, че е забременяла от съученик. Тя се преместила от Джорджия в Индиана заедно с Траш и продължила да живее с него.
 
Прокурорите останали доволни от самопризнанията на майката, тъй като това спестявало на момичето емоционалната и психологическа травма от даването на показания срещу собствената си майка.
 
Момичето в момента живее в приемно семейство.
 
Траш отричал всички обвинения в съда, включително и това, че е забременил детето. Той заявил, че майката изкуствено я осеменила с негова сперма. Мъжът бил арестуван, когато друг член на семейството открил, че момичето е бременно в петия месец.
 
По време на едно от съдебните заседания преди няколко месеца се наложило той да бъде изведен от залата, тъй като крещял неверни твърдения за жертвата.
 Превод и редакция: БЛИЦ