Когато Рейчъл от английския град Шефилд прочела писмото на 6-годишния си син до Дядо Коледа, не успяла да сдържи сълзите си. Момчето не искало поредната играчка или ново мобилно устройство, а нещо много по-важно, което не се купува с пари.

Младата майка решава да сподели с всички трогателната семейна история, разиграла се в навечерието на големия празник. Синът й Бен, както всички други деца, написал писмо до Дядо Коледа, в което споделил как изглежда мечтаният за него подарък.
Момченцето поискало от белобрадия старец само едно – да прекара малко време със семейството си.

„За Дядо Коледа. Бях послушен, но не през цялото време. За тази Коледа искам да прекарам повече време със семейството си”, пише Бен.Когато детето дало на майка си писмото, за да го провери за грешки, тя направо се просълзила.

Рейчъл признава, че синът й не прекарва много време с нея и мъжа й. Когато татко му се върнел от работа, Бен вече се готвел за лягане. Така всички членове на семейството били заедно за по няколко часа.

Момчето успяло да привлече вниманието на родителите си по най-правилния начин и сега майка му се старае да бъде с него възможно най-много време.
 
 Превод: БЛИЦ