Майли Лофтус била приета по спешност в болница, след като изгубила контрол върху тялото си и започнала силно да повръща. 22-годишното момиче е било в толкова тежко състояние, че тялото ѝ започнало да се гърчи в конвулсии. Изплашената ѝ майка дори си помислила, че детето ѝ получава инсулт, пише в. "Сън".

Когато момичето се озовало в болница, бил ѝ е направен скенер на мозъка, анализ на кръвта, поставен ѝ е бил кардиомонитор. За да се изкарат токсините от тялото на младата жена, се наложило тя 13 часа да бъде на системи. В резултат на медицинските прегледи било установено, че по време на купон в чашата на момичето било сипано екстази. 

"Развалили са ѝ купона. Все пак, всичко можеше да приключи доста по-зле. Да зная, че някой е направил нещо такова с моето дете, е нещо ужасно. Те са гледали как жертвата им страда и се вкоченява, за да може после да се изгаврят с нея", казва майката на Майли.  
 

Майли се е прибирала с влак в Уилтшир, Англия, когато изведнъж много ѝ прилошало. Заради ефекта от наркотиците тя не е могла да контролира своите реч и движения, а повръщането не спирало. За щастие, британската транспортна полиция веднага се намесила и извикала линейка. "Веднага разбрах, че мещо не е наред. Продължих да се питам защо не мога да контролират тялото си. От безпомощност започнах да плача. Това беше най-лошият момент в живота ми", спомня си Майли.