В Ирак десетгодишно момиче беше измъчвано до смърт с устройство за средновековни изтезания, пропито с отрова. Това било част от наказание, наложено от „моралната полиция" на „Ислямска държава” (ИДИЛ), съобщи Дейли Мейл. На ужасяващата сцена на насилие е била свидетел майката.
Момиченцето, чието име е Фатен, било наказано заради това, че е прекрачило прага на дома си, докато чисти. Заради строгите правила, наложени от фундаменталистите в град Мосул, на жените е забранено да излизат от дома на техните „собственици“.

От руската станция „Спутник“ предадоха, че майката на момичето е била принудена да избира дали тя или дъщеря ѝ трябва да бъде подложено на жестокото наказание.

Вярвайки, че ще се смилят, майката избрала да остави момиченцето в ръцете на терористите. За жалост, „моралната полиция“ не е проявила никаква милост и оставила Фатен да умре от раните си.

Припомняме, че това не е първото подобно зверство на джихадистите. Жена от Мосул направи потресаващ разказ, в който обясни, че главорезите късали с клещи месо от телата на дечица, зашивали устата на всеки, който се осмели да ги критикува.