24-годишната Ребека Хил бе силно травмирана в неделя вечер, когато гларус отнесе от градината ѝ в Пейнтън в британското графство Девон нейното четиригодишно кученце Гизмо. Малко след отвличането на Гизмо бременната служителка в магазин стартира кампания във Фейсбук в отчаян опит да си намери кученцето, пише в. "Дейли Стар".   

В понеделник птицата злосторник е била забелязана на покрив близо до мястото на отвличането на Гизмо. "Невъзможно е да се разбере, дали точно тази гларус е отговорен за отвличането на Гизмо, но начина, по който тя дебнеше от покрива, я прави главен заподозрян", сподели съсед. 

Chihuahua snatched by psycho seagull ‘alive in garden with water’

С течение на времето шансовете Гизмо да бъде намерен жив стават все по-малки, а теориите за неговото местонахождение все по-налудничави. 

Координаторът на организацията DogLost Уейн Мей смята, че кученцето е било глътнато цяло от птицата. "Няма да е нещо необичайно, ако гларусът го е глътнала. Нещата не изглеждат добре. Те са агресивни хищници", казва той.  

Chihuahua snatched by psycho seagull ‘alive in garden with water’

 Питър Рок, водещ експерт по птиците в градовете, каза: "Ако те могат да пробутат нещото през гърлата си, то те ще го изядат. Чувал съм за гълъби и зайци, изядени от гларусите, без да бъдат разкъсвани изобщо". 


Днес обаче медиум сподели своята версия за Гизмо.  

Chihuahua snatched by psycho seagull ‘alive in garden with water’


Беки Уилоуби, която веднъж намерила изчезнал скункс, е казала на Ребека, че вижда кученцето ѝ "в градина с вода в близко бъдеще".  

"Всичко трябва да се опита, а тя има отлично досие за тези неща. Тя е намерила изчезнал скункс и изчезнали котки и кучета. Надявам се да ми помогне да намеря Гизмо", казва Ребека. 

Chihuahua snatched by psycho seagull ‘alive in garden with water’

"Каза ми, че в близко бъдеще го вижда в градина с вода, може би езерце, че той е жив, но оченцето му е болно", каза Ребека.  

В момента всички градини, паркове и задни дворове в околността се претърсват. 

Превод и редакция: БЛИЦ