Съпругата на Американския президент Доналд Тръмп Мелания и дъщеря му Иванка приковаха погледите към себе си по време на официалната визита на САЩ в Саудитска Арабия.
 
Двете се постараха да спазят ултраконсервативния дрес-код за жени, но отказаха да покрият главите си. Също без кърпа на главата бе и преводачката, която придружаваше американския президент по време на официалните разговори.


 
Медиите коментираха, че Мелания е успяла да се преоблече по време на пътя и е сменила ярко – оранжевата си кожена пола с черен костюм – комбинезон от лека тъкан, напълно закриващ ръцете и краката й. Медиите коментираха и факта, че роклята приличала отдалече на традиционната арабска женска рокля – абая.


 
Не по-малко ослепителна бе и Иванка Тръмп. Саудитски мъже се надпреварват да възхваляват в социалните мрежи дъщерята на американския президент Доналд Тръмп, Иванка, като поне един дори й предложи брак във видео, качено в Туитър, предаде ДПА. Иванка Тръмп, която пристигна днес в саудитската столица Рияд, облечена в рокля с дълъг ръкав в бяло и черно, без кърпа на главата, придружава баща си при първото му пътуване в чужбина като президент.
 
"Би трябвало да разширим отношенията си с Тръмп и да гарантираме на дъщеря му много инвестиции, за да посещава по-често страната ни", писа потребител. Друг изрази съжаление, че Иванка, с нейната бяла кожа, ще изнемогва под пламтящото саудитско слънце. Температурата в Рияд днес надхвърля 40 градуса.
 
Във видеоклип, качен в Туитър, мъж в традиционни саудитски одежди се обърна към саудитския крал Салман и поиска ръката "на дъщерята на американския президент Тръмп - Евикана", допускайки малка грешка в името.
 
"За първи път виждам истинска жена", написа потребител, придружавайки текста с две сърца. Не всички мъже обаче са впечатлени от 35-годишната Иванка - бивш модел и майка на 5-годишна дъщеричка.
 
"Очите ми виждат единствено момичетата от страната ми, особено южнячките с тяхната красота и скромност, без грим или козметични операции", отбеляза потребител в Туитър.