Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел коментира неотдавнашните публикации за здравословното й състояние, като увери, че се чувства добре. Това съобщава германският вестник BILD.

Обезводняване – друг път! Ето какво разкриват лекари за пристъпите на Меркел

В последно време в медиите се появиха информации за здравословен проблем на Меркел, след като на няколко официални събития камери уловиха треперения в ръцете й. 

Известен лекар с много лоша диагноза след новия пристъп на Меркел!

Отговаряйки на журналистически въпрос на пресконференцията след срещата на Г-20 в Осака, германският канцлер бе категорична: "Сигурна съм, че ще отмине от само себе си. Не мога да кажа нищо конкретно. Чувствам се добре". 

Меркел се срещна в кулоарите на Г-20 с руския президент Владимир Путин. Беше отбелязано, че тя изглеждаше весела, уточнява Фокус

Но по-рано треморът й бе забелязан. Например, на 18 юни на среща с президента на Украйна Владимир Зеленски, канцлерът силно се разтрепери с цялото си тяло, особено по време на изпълнението на национални химни.

По-късно тя обясни, че състоянието й се е дължало на дехидратация. Друг подобен инцидент бе забелязан преди няколко дни, по време на прием в Президентството в Берлин.

Меркел обаче отказа предложената й чаша вода. След това германското правителство заяви, че канцлерът се чувства добре и планира да лети до Осака.ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!