Мюсюлманка беше осъдена на две години затвор по индонезийския закон за богохулството заради видео, което тя сподели в TikTok. В него тя показва как рецитира ислямска молитва, преди да опита свинско месо в туристическия остров Бали. 

Лина Лутфиавати, известна като Лина Мукерджи в социалните медии, беше осъдена в окръжния съд Палембанг на остров Суматра. 

33-годишната инфлуенсърка беше призната за виновна в "разпространение на информация, насочена към подбуждане на омраза срещу религиозни лица и определени групи", се казва в съдебните документи. 

Начален Бонус до 1500 лв. за Онлайн Казино Игри от efbet!

В допълнение към присъдата й от две години затвор, съдът я глоби с 16 245 долара, което пък е 250 000 000 индонезийски рупии. Това е направо малко състояние в страна, където годишната заплата на глава от населението е около 4 300 долара. Нейният престой в затвора може да бъде удължен с три месеца, ако не плати глобата, добави съдът.

Говорейки пред репортери пред съда във вторник след процеса, Мукерджи изрази своя шок от присъдата.

"Знам, че сгреших, но наистина не очаквах това наказание", каза тя в коментари, предадени от филиала на CNN - CNN Indonesia. Възможно е тя да обжалва, допълва медията.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук