Победителката в конкурса "Мис Москва 2015" Оксана Воеводина се изказа за първи път относно развода с бившия крал на Малайзия Мохамед V. Тя написа за това в своя акаунт в Instagram.
Според думите на моделката, тя няма да разказва за истинските причини за развода, защото това може да се окаже болезнено, а тя не иска да наранява никого. В същото време тя отбелязва, че ако беше разкрила истината, щеше да се почувства по-добре.

За развода на Мохамед V Келантан Султан с руската му жена стана известно на 17 юли. Според информацията на малайзийския вестник New Straits Times, двойката е подала молба за развод в съда в Сингапур на 22 юни тази година, а процедурата е приключила на 1 юли. По-късно бе изказано предположение, че изневярата на Войводина към съпруга й е била причината за развода.

През ноември 2018 г. бе съобщено, че върховният владетел на Малайзия Мохамед V се е оженил за Оксана Воеводина, която спечели конкурса за красота "Мис Москва" през 2015 година. През януари той абдикира, запазвайки само титлата на султан на Келантан.

Превод и редакция: БЛИЦ