Носителката на титлата "Мис Москва 2015" Оксана Войводина и бившият крал на Малайзия Мохамед V, който абдикира от трона в края на 2018 г., официално се разведоха.

Документи за желанието за анулиране на брака пристигнали в съда в Сингапур на 22 юни 2019 г., а на 1 юли излезе официално потвърждение за прекратяването на брачния им съюз, съобщава New Straits Times.

Съпрузите се развеждат два месеца след раждането на сина им и все още няма информация за причините за развода. Двойката издаде "неотменяем" развод в исляма.

Според неотменимото правило двойката не може да се ожени повторно. Изключение се прави, ако жената се омъжи първо за друг мъж и той или доброволно се разведе с нея, или умре. Тогава бившият крал в случай на смърт на другия мъж или развода на Войводина с него може да се свърже отново с бившата си съпруга.

Припомняме, че 50-годишният Мохамед станал първият монарх в историята на страната, който абдикира от трона - това се случило един месец след сватбата, която се състояла през ноември 2018 година.

Превод: БЛИЦ