В мрежата се появи интригуващо видео, в което бял гълъб замръзна точно в полет над къщите.

Странният инцидент се случи в Колумбия в четвъртък, 9 юли, и беше заснет от местни жители.

На кадри в Туитър, ползвател с име Hechizero показва птица, която сякаш се рее във въздуха с разперени крила. Пешеходци и шофьори, минаващи покрай нея, спряха да разберат какво се случва, защото не всеки ден птица замръзва по време на полет.

Вълна от различни невероятни теории заля интернет. Някой дори предположи, че птицата е замръзнала в полет. Имаше спекулации, че това е дрон и изобщо не е птица.
Някои шеговито говореха за неуспех в матрицата, докато други предполагаха, че птицата просто е се е оплела в много тънки проводници и не може да се движи. Мнозина вярват, че докато камерата се движи, се забелязва, че птицата леко потрепва.

Версията относно тънките проводници, в които птицата се е заплела, се оказа най-правдоподобна. Мнозина забелязаха, че гълъбът се люлее малко.

Ако птицата не беше заседнала в проводниците, тогава друго обяснение може да бъде явление като неподвижен полет. Това явление е обяснено подробно от учени от Станфордския университет: птиците могат да замръзнат неподвижни в полет, когато скоростта им е равна на скоростта на вятъра.

Превод: БЛИЦ