53-годишният мъж, убит с арбалет в хотелска стая в германския град Пасау, се е държал като тираничен гуру на езотерична секта с четирите жени, чиито трупове също бяха открити от полицията, съобщават местни медии.  Мистерията около смъртта на петимата може и да не бъде разрешена още дълго, тъй като полицията обяви днес, че се нуждае от още 2-3 седмици, за да получи окончателни резултати от разследването.

Причината за това забавяне е продължителността на биологичните изследвания, на които ще бъдат подложени труповете, открити в Южна и Северна Германия, на 600 километра разстояние.

Няколко германски медии съобщиха, че петимата души са били свързани помежду си. Между тях е имало дори сексуална връзка. Разследващите подозират, че петимата са били част от нещо като сексуална група, фокусирала вниманието си върху Средновековието и средновековните ритуали, а 53-годишният Торстен В. е бил неин гуру.

По данни на "Билд", той "е бил свързан с няколко жени, които контролирал като господар". Торстен В. е обрисуван в медиите като мъж с дълга бяла брада, притежаващ магазин за средновековни предмети в Райнланд-Пфалц.До май 2018 г. Вайс е законният собственик на средновековния тематичен магазин. Работи там до смъртта си. Не е ясно кой е притежавал магазина преди или след него. Вечер мъжът е организирал дуели със саби. По тялото си той имал татуирани алхимически символи.

Петте трупа бяха открити в събота и в понеделник. Полицията първо намери телата на мъжа и на две жени - Керстин Е. и Фарина К., пронизани с арбалет в хотелска стая в баварския град Пасау. Тримата се били настанили в хотела предната вечер. Другите две жертви - Гертруд К. и Карина У., бяха намерени мъртви в апартамента на Фарина К., на повече от 600 километра в северна посока, в град Гифхорн в Долна Саксония.


Фарина и Керстин

19-годишната Карина У. била в депресия и прекъснала контактите си с родителите си под влиянието на Торстен В., разказаха майката и бащата на младата жена пред телевизия Ер Те Ел. Карина У. се запознала с Торстен В. на тренировка по бойни спортове. Майка й си спомня, че момичето непрекъснато говорело за Торстен В. Бащата на Карина признава, че така и не разбрал как е възможно да бъде манипулиран някой по този начин само в рамките на 4 до 6 седмици, тъй като дотогава дъщеря му била "щастлива".

Александър Крюгер, бивш хазаин на предполагаемия гуру, разказва пред "Билд", че през 2017 г. Торстен В. живеел с лесбийска двойка, на която много давал заповеди. Крюгер разказва, че жените винаги били с наведени глави и допълва, че никога не бил чувал да се говори с толкова "суров тон", както им говорил Торстен В. Крюгер допълва, че впоследствие той изгонил Торстен В. от квартирата, след като той го ударил.Засега следователите се ориентират към хипотезата за сговор за самоубийство, без все още да е ясна причината за него. Торстен В. и Керстин Е., които са живели като двойка, са убити със стрела в сърцето. След като вече са били мъртви, по тях са изстреляни още стрели, някои в главата. Вероятно с арбалета е стреляла третата жертва - 30-годишната Фарина К. След това тя се е самоубила с арбалета, прострелвайки се във врата. Няма никакви данни, че между жертвите в стаята в хотела в Пасау може да е възникнал спор, съобщи полицията.

При аутопсията на другите две жени, намерени в Гифхорн, не са били открити никакви следи от външно насилие. Причината за смъртта им остава неизвестна и е настъпила няколко дни преди това.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ