Затворът, в който се самоуби финансистът Джефри Епстайн, изпитва недостиг на персонал и има пропуски в наблюдаването на затворниците, обяви профсъюза на служителите му.


Министерството на правосъдието и ФБР започнаха разследвания, след като скандалния богаташ беше открит мъртъв в килията си в Ню Йорк.

66-годишният Епстайн се самоуби 20 дни, след като той вече беше направил опит в килията си и преди да започне делото срещу него за организирано наемане на проститутки, от които се ползвали редица известни и богати хора в САЩ.

Профсъюзът на работниците в Градският изправителен център заяви, че охранителите са били принудени да взимат допълнителни смени, защото нямало достатъчно хора.

Според председателят на AFGE Ерик Йънг, охранителите в много затвори работят по 70 или 80 часа седмично.

Ден преди да се самоубие, част от документите по делото срещу него станаха обществено достояние.

Една от свидетелките, които тогава е била 15-годишна разказва, че Джефри Епстайн я наел като масажистка във финансовата институция, която управлявал.

Той я подтикнал да прави секс с британския принц Андрю - един от многото богати и влиятелни приятели на Епстайн.

От Бъкингамския дворец излязоха с обръщение, че всякаква информация, че Андрю е бил замесен в незаконно поведение с непълнолетни е "категорично невярна".

Без Джефри Епстийн да може да свидетелства, експерти казаха по американската телевизия Си Би Ес, че най-вероятно федералните прокурори ще прекратят делото срещу него.