Мъж оживя в моргата по време на процедура по балсамиране. Шокиращият случай се е разиграл в болница в Кения, съобщава The Standart.

По данни на изданието, 32-годишният Питър Кигън бил приет в болница след припадък, причинен от стомашни проблеми.

Брат му разказва, че една от медицинските сестри му казала, че бил починал много преди да бъде закаран в болницата. Тя му дала да подпише съответните документи, след което тялото на Питър било закарано в моргата.

Четири часа по-късно започнала и самата процедура по балсамиране. Когато обаче служителят направил разрез на крака на 32-годишния мъж, той започнал да крещи от болка.

„Не мога да повярвам на случилото се. Как разбраха, че съм мъртъв? Дори не знаех къде съм, когато дойдох в съзнание”, разказва „възкръсналият” пациент.Лекар от болницата обвинява за инцидента близките на Кигън. По думите му, те бързали прекалено много мъжът да бъде преместен в моргата и дори не дочакали свидетелството за смърт. „Медиците са молили роднините му да им дадат малко време, но те ги обвинили, че им отнемат прекалено много време и поискали да го откарат в моргата”, разказва той.

Специалистът добавя, че по това време в болницата имало прекалено много пациенти в критично състояние и лекарите били заети с тях. Медикът добавя, че Кигън реагира добре на лечението и в близките дни ще бъде изписан от здравното заведение.