Млада жена от китайския град Гуейян умря от системно недохранване, съобщава South China Morning Post.

У Хуаян се родила в бедно селско семейство през 1995 година. Когато е на 4 годинки, майка й умира. Голяма част от парите, с които разполагал баща й, отивали за лечението на братчето й, което страдало от психично заболяване.

През 2013 г., когато Хуян била на 18 години, починал и баща й. След това грижите за нея и брат й били поети от държавата. Сираците получавали по 300 юана на месец и стипендия, която момичето взимало в училище.

Почти всички пари продължавали да отиват за лечението на брат й. В продължение на пет години тя се хранела предимно с ориз и мариновани люти чуки. Недохранването си казало думата и здравето й се влошило. Към октомври миналата година тя тежала едва 22 килограма, дишала и се движела много трудно.Изследванията, които й били направени в болница, показали, че системното недохранване довело до сериозни проблеми със сърцето и бъбреците.

След като историята й стигнала до медиите, младата китайка получила куп пожертвования, възлизащи на близо 1 млн. юана. През ноември обаче състоянието й се влошило сериозно и тя е приета в най-добрата болница в провинцията.

Близо два месеца лекарите се борили за живота й. За съжаление, усилията им се увенчали с неуспех и в понеделник младата жена починала.
 
Превод: БЛИЦ