64-годишният американски продуцент и режисьор на документални филми Майкъл Мур е снимал изпълнение на местни рапъри в бар в Лос Анджелис, когато микрофонът се оказал в ръцете на странен младеж.

Въпросният младеж се оказал 27-годишният Робърт Каму, който обаче бил топло приветстван от всички. 

Той започнал да рапира и публиката приела речетатива му с подобаващи възгласи, докато той не достигнал до думите: "Убих тази твар и я закопах в канавката". След произнасянето на тези строфи, всички в бара замръзнали, но после придали всичко на художествената измислица.  

 

Скрийншот от видеото с песента/"Туитър"

На следващата сутрин Майкъл Мур в новините разбрал подробности за странния тип. Оказало се, че преди няколко дни той е бил обявен за издирването на 31-годишната Аманда Кастър - неговата интимна приятелка.

Свидетели видели как той напъхва Аманда в багажника на колата си. По-късно родителите на Каму открили в дома му следи от убийство и извикали полицията.  

 

Аманда Кастър

Престъпникът бил издирван из целия град, а той спокойно отишъл в бара, където изпял песента за убийството на своята приятелка. Именно този момент е и заснел Майкъл, а след това, научавайки цялата история, предал видеото на полицията, пише в. "Сън".

 

"Той ме попита после, когато седяхме и пиехме, какво ще правя с видеото. Аз му казах, че ще го публикувам в социалните мрежи. Той се зарадва и каза: Отлично", спомня си Майкъл Мур.  

Превод и редакция: БЛИЦ