Манекенка живее в страх, след като научи, че бившият й, който я е отвлякъл и ослепил, е избягал от полицията. Това пише "Дейли Стар".

33-годишната Марта Долак ослепя с едното око, след като Майкъл Гудуин я нападнал в изблик на ревнива ярост. Той я държал като заложница в дома си и счупил почти всяка кост по лицето й по време на 21-часово нападение.


32-годишният Гудуин бе осъден на четири години и три месеца затвор през 2018 г., но през февруари тази година бе освободен от затвора в хостел с гаранция в Кент. Но престъпникът избяга, след като бе извикан в затвора, оставяйки Марта ужасена и очакваща, че всеки момент може отново да я атакува.


Отчаяният модел се е преместил на сигурно място в къща извън Лондон.

Тя казва: „Все още страдам от психично разтройство и наистина съм уплашена. Когато разбрах, се изплаших и започнах да плача, сякаш бях направил голяма крачка назад, защото знаех, че вече не е в затвора".


Марта, която се срещала с Гудуин в продължение на 18 месеца, работи за Лондонската седмица на модата, се появи в поп видеоклип на Александра Бърк и беше избрана за Miss Beach Body от Националната фитнес федерация.

Тя смята, че Гудуин я дебне в социалните медии.


„В Instagram получих много странни съобщения, пращаха ми постоянни унизителни текстове от фалшиви акаунти, които според мен бяха негови. След като бе освободен, той ме последва отново от профил със собствено име, все едно той все още е закрепен към мен и няма да се чувствам в безопасност, докато не бъде хванат отново", признава тя.

Превод: БЛИЦ