Жителка на Париж се зарази с коронавирус и разказа, че белите ѝ дробове са започнали да издават странни звуци при дишане, пише Daily Star.

30-годишната моделка Интан Клемент (Intan Clement) отбелязва, че първо се е разболял нейния приятел. Тя предположила, че любимият ѝ бил изстинал, защото нямал никакви други симптоми. 

Ден преди президентът на страната Еманюел Макрон да обяви национална карантина, Клемент отишла с приятели да кара ски във Валуар. 

По време на спусканията тя започнала трудно да диша, почувствала се слаба. 

Моделката предположила, че просто не е във форма, защото не била карала ски десет години. 

На следващият ден тя и приятелите ѝ се върнали в Париж. Нямало билети за влака, затова всички пътували с кола. Клемент започнала да диша доста трудно, тя постоянно кашляла. 

По-късно тя забелязала, че при дишане белите ѝ дробове започнали да издават странен звук и веднага се свързала с лекаря си чрез видеовръзка. 

Лекарят предположил, че пациентката е изстинала и препоръчал тя да взима парацетамол. 

На 20 март Клемент решила да потърси по-задълбочена медицинска помощ. Оказало се, че та се е заразила с новия коронавирус. 

Оттогава тя се намира в болница, посетители при нея не се пускат. 

Моделката разказва, че никога дори не си е и помисляла, че ще се зарази с COVID-19 и не се е отнасяла към инфекцията сериозно.

Сега тя съветва младите хора по света да не игнорират мерките за безопасност против разпространяването на коронавируса.

Превод и редакция: БЛИЦ