11-годишно момче от британското графство Нотингамшир спечели над 8 000 британски лири, продавайки на търг колекция стари сувенири от “Макдоналдс”, съобщи Скай нюз.
Колекцията от 5 000 постера, кутии от Happy Meal, играчки и други сувенири на “Макдоналдс” от 1990-1999 г. била купена за Люк Ъндърууд от баща му Филип преди 4 години. Тогава той платил 250 лири. Люк казва, че не искал да продава колекцията, но сега му трябват пари.
Собственикът на аукционната къща Unique Тери Уудкок каза, че експонатите от колекцията на момчето са купени не само от британски, но и от американски и германски купувачи. Уудкок изрази съжаление, че колекцията е трябвало да бъде разделена. Според него щеше да е по-добре, ако цялата колекция се показваше на децата.
Люк Ъндърууд каза, че иска да стане бизнесмен. Момчето се готви да купува различни неща на ниска цена, а след това да ги препродава на висока цена. Баща му потвърди, че синът му вече има голям опит в това. “Давам му 10 лири и той ги прави 20”, твърди Ъндърууд-старши, пише ЛентаРу. /БЛИЦ