Джонас Фернандес убедил баща си да му помогне да рови из боклука в квартала, защото решил да напусне училище.

Вдъхновение за тази необичайна негова професия е ютубърът „trash diver“. Сега това е негова работа на пълен работен ден.

Джонас посочи, че е търсил бърз начин да спечели пари, когато е напуснал училище, и сега е успял да спечели над 91 000 евро, като продава онлайн своите „находки“, намерени в контейнерите за боклук.

Джонас от Чикаго каза, че често е давал предметите, които е намерил, на приятелите си и семейство си и дори ги е давал на нуждаещите се в местната общност. Той каза, че не идва от богато семейство, така че знае какво е, когато нямаш много, така че иска да върне на общността колкото може повече.

Едно от най-големите му находки била кутия, пълна с неотворени закуски, която му донесла повече от 7 милиона гледания в TikTok. Джонас намерил и ретро чанта, която била продадена за повече от £1000, играчки, електроника, златни монети, бижута и олимпийски медал.

Сега Джонас предупреждава всеки, който иска да рови из контейнерите за боклук, първо да се увери, че е наясно със заобикалящата ги среда, да вземе фенерче и да вземе някой със себе си за по-сигурно.

„Когато боклукът бъде изнесен навън, той става обществена собственост и всеки може да го вземе“, посочи Джонас.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук