Интернет потребители не спират да си блъскат главите над страховито съобщение, открито на дъното на чекмедже в магазин за дарени вещи. Снимка, запечатала тайното послание, бе публикувана във Фейсбук от Kris Hilty.

Надписът на дъното на чекмеджето гласи: „Истината е отдолу” и препраща към текст, който е от обратната страна на шкафа. Според него „Трупът се намира в 27.609060, —81.206876”.От момента, в който кадрите се появиха в мрежата, в Reddit не спират да умуват за какво става въпрос. Според потребителите, цифрите са някакви координати. След проверка с помощта на Google станало ясно, че зад тях се крие точка в американския щат Флорида. Тъй като в близост се намира една от базите на американските Военновъздушни сили, някои от хората изказват предположения, че указаната на картата точка се намира на контролирана от военните територия.

Тази догадка е потвърдена от един потребител, който твърди, че се е свързал с местната полиция и им разказал, че координатите, посочени на дъното на чекмеджето, указват местност, която е във военна база. И добавя, че на служителите на реда ще им отнеме доста време, за да влязат на територията на военните, но ще го направят. „Участъкът им се намира в зоната на поражение, ако на посоченото място е заложена бомба, затова ще трябва да проверят какво е скрито там, ако не искат да бъдат взривени”, обяснява потребителят.

Все още не е на 100% потвърдено накъде водят изписаните координати, но коментаторите Reddit смятат да доведат нещата докрай.
Естествено, има и такива, които предполагат, че надписът е шега. „Някакво странно дете може да го е написало”, отбелязва Flailing_Uterus.
 


Превод: БЛИЦ