Потребителят на Reddit Donn2302 е споделил историята за това как годеницата му е получила изненадващ отговор след успешно интервю за работа.

Мъжът се оплакал, че любимата му е получила отказ, защото била твърде добра за тази позиция.

"Годеницата ми е изключително талантлив и мотивиран работник с добър опит", споделя авторът на публикацията. Според него момичето наскоро е било на интервю и е останало с положителни впечатления. Скоро обаче тя получава писмо с неочаквано съдържание.

В писмото се казва, че интервюиращият е харесал разговора с нея, но е решил да ѝ откаже, защото работата би била твърде лесна за нея.

"Разстроен съм и много съжалявам, че моята любима е в тази ситуация", споделя авторът на публикацията. Той е попитал потребителите какво се крие зад отговора на работодателя и защо всъщност са решили да не наемат годеницата му на работа.

Един потребител предполага, че управителят не е бил готов да плати на служител с добър опит. "Те могат да платят по-малко на човек с по-малко опит", обяснява той.

Друг потребител признава, че веднъж му се е наложило нарочно да напише лоша автобиография, за да си намери работа. "Компаниите обичат да наемат хора, които те могат да научат на нещо, защото тогава ще им плащат малко", уточнява той.

Превод и редакция: БЛИЦ