20-годишната американска студентка Абигейл Фини обвини 19-годишен младеж в изнасилване. Тя чакала цели две години за произнасяне на присъдата.

Сексуалното нападение станало при много необичайни обстоятелства. Затова съдът счел, че младежът не е виновен.

През февруари 2017 година Абигейл прекарвала вечерта при приятеля си и заспала в леглото му. Събудила се в момента, в който усетила, че някой я опипва отзад и започва да прониква в нея. Мислела си, че това е приятелят й и продължила да прави секс с него. Така и не се обърнала по време на целия акт.

Едва, когато отишла до банята и светнала лампата в стаята, разбрала, че в леглото не е приятелят й, а Доналд Уард, неговият съквартирант.

"Хилеше ми се, беше отвратително. Изпаднах в паника, трябваше ми време, за да проумея какво всъщност се е случило. Почувствах се използвана", описва ситуацията Абигейл, която наела заедно с приятеля си и Доналд апартамент и до този момент живеела с двамата без проблеми. 
След като се съвзела, се обадила в полицията. 
Доналд признал, че се е възползвал от ситуацията и през цялото време е знаел, че момичето го мисли всъщност за друг. Усетил се още в момента, в който тя се притиснала към него и започнала да се гушка. 

Доналд бил обвинен в изнасилване. Случаят бил разглеждан над две години, но накрая го оправдали. В повечето американски щати изнасилването е дефинирано като насилствен секс, причинен с изнудване, заплахи или в момент, в който жертвата не е осъзнавала какво се случва с нея. 

Адвокатът на Доналд се възползвал именно от това и така успял да пребори обвинението. 
"Бях вбесена, провалих две години от живота си. Имам пристъпи на паника и кошмари, заради това трябваше да прекъсна и следването си", признава Абигейл.

Превод БЛИЦ