Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун е приел покана да посети Монголия. Това потвърдиха монголските власти, докато втора среща на върха между Ким и американският президент Доналд Тръмп е в процес на подготовка, но още не е определена дата за нея, уточнява в. Монитор.

Потвърждавайки информация на севернокорейската агенция КЦТА, монголското президентство съобщи, че на 10 октомври е изпратило на Ким покана да посети Монголия на удобна за него дата, за да се срещне с президента Халтмаагийн Батулга.

Монголия е една от малкото държави по света, които поддържат нормални отношения с КНДР, отбелязват световните медии.

От идването си на власт в края на 2011 г. младият севернокорейски лидер е напускал страната си само три пъти. Тази година той беше в Китай, в Сингапур през юни за срещата си с президента на САЩ и веднъж в разделящата двете Кореи демилитаризирана зона за среща с южнокорейския президент Мун Дже-ин.

Монголия, която поддържа добри отношения и със САЩ, предложи да бъде домакин на първата среща Ким-Тръмп, преди впоследствие да бъде избран Сингапур. Миналата седмица Тръмп заяви, че се обсъждат три-четири места, на които може да се проведе втора среща с Ким, като Сингапур "вероятно" не е сред тях.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!