Собственикът на московски бар твърди, че е намерил лечение, но не срещу Covid-19, а срещу паниката, предизвикана от пандемията. Барът с многозначителното име “Разведка”, който се намира в руската столица, предлага на посетителите коктейл “Коронавирус”, кръстен на опасното заболяване, пише Reuters.

Питието се сервира в чаша с две спринцовки – в едната има червена, а в другата зелена течност.

Собственикът на заведението Антон Загария обаче не разкрива точното съдържание на спринцовките.

По думите му коктейлът е създаден, за да помогне на московчани да се справят със стреса и да не се поддават на паниката, предизвикана от нарастването на случаите на заразени с Covid-19 в страната.

За момента в Русия са регистрирани 253 случая, от които един е бил с фатален край.

“Идеята за коктейла възникна спонтанно, точно както и самият вирус. Решихме да се опълчим на страха и на паниката, които са най-лошия ни враг в тази ситуация”, обяснява барманът.

На своята страница в Instagram заведението обяснява, че питието трябва да се консумира, когато човек изпитва непреодолимо желание да се запасява с тоалетна хартия и пакетирани храни.

“Разбира се, изключително важно е да си миете ръцете и да спазвате всички препоръки на Световната здравна организация. Но няма нужда да се паникьосвате. Това обикновено не помага на никого”, казва още Загария.