Русия е поискала от съоснователя на "Пинк флойд“ Роджър Уотърс да говори пред Съвета за сигурност на ООН на заседанието, което Москва поиска, за да бъдат обсъдени доставките на оръжия за Украйна, съобщават Ройтерс и БТА.

"Руската дипломация някога беше сериозна. Какво следва? Мистър Бийн?", каза дипломат от Съвета за сигурност на ООН, който говори при условие на анонимност.

Уотърс беше критикуван от поддръжниците на Украйна, когато публикува отворено писмо на уебсайта си през септември, адресирано до украинската първа дама Олена Зеленска. Той се обяви против западните доставки на оръжия за Киев.

"Нека да видим какво ще каже той. Той има позиция и вие ще я чуете утре", каза руският посланик в ООН Василий Небензя, като добави шеговито: "Може би той ще ни пее и на нас".

15-членният Съвет за сигурност се е събирал десетки пъти, откакто Русия нахлу в съседна Украйна на 24 февруари миналата година. Но органът на световната организация не може да предприеме никакви действия, тъй като Русия има право на вето, заедно със САЩ, Китай, Великобритания и Франция.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук