Ръководителят на комисията по международни въпроси на Държавната дума, лидерът на партия ЛДПР Леонид Слуцки заплаши България с отговор на експулсирането на 70 руски дипломати. Припомняме, че по-рано днес, новината бе оповестена от премиера в оставка Кирил Петков.

Депутатът не изключи, че Москва ще вземе симетрично решение по отношение на българската дипломатическа мисия в Руската федерация, като нарече сегашната ситуация сериозен удар. "Подобно отношение между държави, които традиционно имат сериозни връзки на взаимодействие, икономическо и културно сътрудничество. Страхувам се, че такова решение е взето далеч на запад от България“, каза Слуцки.

Той добави, че Москва има "истински, а не просто въпроси" към българската дипломатическа мисия. Според депутата случилото се показва мащаба на натиска върху Русия. Ръководителят на комитета на Държавната дума заключи, че такива неразумни постъпки „изчакват механизма за връщане на пружината“.

По-рано стана известно, че България е решила да експулсира 70 руски дипломати и технически служители на руското посолство. Българският премиер Кирил Петков каза, че дипломати от Руската федерация са осъдени за шпионаж. Източник от руското външно министерство обеща, че Москва ще отговори на тази стъпка.