Шокиращи и отблъскващи фотографии от акцията на полицията в развъдник разпространяват социалните мрежи. Съпрузи от Полша са "отглеждали" в три стаи на дома си 170 кучета и котки. Занемарени, гладни и мръзни животни - това видели спасителите, когато успели да проникнат заедно с униформените в жилището. Съпрузите продавали в различни части на Европа, включително и България, потомството на родителите, които оставяли да живеят в страшна мизерия.
 

Изабела и Роман Г. имали своя мрежа за разпространение на кучетата и котките от редки породи. Пускали и обяви, снабдявали също така и различни магазини. Накрая съседи подали сигнал срещу тях.


 
В социалните мрежи са разпространени само част от снимките, направени по време на акцията в дома на полските съпрузи. Дори и те не са за хора със слаби нерви. Кучетата - възрастни и бебета, живеели в дървени или хартиени щайги или в малки клетки. Лежели в собствените си фекалии в отвратителни условия без никаква хигиена.
 
Много от животните изглеждали дори и на пръв поглед болни, други имали различни кожни проблеми заради мръсотията.
 
Ветеринарят, който бил привикан на място, заявил, че през целия си живот не е виждал толкова ужасяващи условия, при които някой да отглежда животни. Много от малките кученца лежели мъртви в собствените си фекалии. Дехидратирани, без някой да се е опитал да им помогне. Според разследващите става въпрос за най-големият развъдник в Полша, разкрит досега.
 
Освен кучетата и котките, полицаите са иззели и метална бъчва, пълна с телата на умрели животни, най-вече бебета.
 
Сред породите, които двойката поляци отглеждали, били френски булдоци, бултериери, йоркширски териери, малтийски булонки и редки породи котки.
 
Според спасителите много от тях не били виждали слънчева светлина.
 
Превод БЛИЦ
 
Предупреждаваме, че следващите снимки не са за малки деца и хора със слаби нерви!