Твърденията на теоретиците на конспирацията, че канадската певица Аврил Лавин  е починала скоро след издаването на първия си албум през 2002 г., отново станаха популярни в социалните медии, пише tocka.com.
 
А именно, според тяхната вече известна версия, Аврил е била заменена от своята близначка актриса Мелиса Вандел след кончината й, а феновете на певицата смятат, че е оставила подсказки за смъртта си в текстовете на някои от песните си.


Конспиратолозите твърдят, че Аврил е изпаднала в депресия след "бързия си успех", а дядо й починал по това време, което влошило цялата ситуация. Твърди се, че била намерена мъртва в апартамента си и всички подробности са били скрити.Теоретиците посочват промяната в имиджа й като доказателство за твърденията си, след като издава втория си албум през 2004 г. и от тийнейджърка бунтарка се превръща в популярна поп певица. Те отбелязват, че тя се е отказала от рок елементите в музиката си и започнала да се облича женствено.

С разпространението на теорията бяха подчертани нови белези, татуировки и бемки по кожата, както и формата на носа и челюстта.Въпреки че всички тези промени могат да дойдат след операция, контур и различна светлина, феновете на певицата са категорични, че това е индикация, че твърденията им са верни, а социалните мрежи в последните дни са пълни с коментари по темата.

Певицата не се е изказала по цялата история, но някои медийни източници твърдят, че всички тези коментари са дори забавни.

Тя не е единствената, за чийто живот има теории за конспирация. Подобни е имало и за Гучи Мейн, Пол Маккартни и дори Бионсе. Самата Лавин бе "убивана" още два пъти, като сестра й Мелиса пак беше замесена, само дето този път слухът бе, че певицата е загинала при катастрофа.

Превод: БЛИЦ