От МВР разпространиха притеснително видео. То е свързано с мистериозен труп в Нидерландия, за който се предполага, че може да е на българин. Тялото, за което полицаите нямат много информация, е отрито още през далечната 2010 година.

Кадрите, които са озаглавени „#Липсва: Неидентифициран мъж (Bulgaars)“, са публикувани в Youtube каналът на Politie Noord-Holland и фейсбук страницата на СДВР.

„Кампания `Липсвам ли ти през май?´ Всяка година хиляди хора изчезват. Някои изчезват за кратко, но други за съжаление за дълго. 

Полицията прави всичко възможно за да се намери изчезналия човек възможно най-бързо, но полицията се нуждае и от вашата помощ. 

За да привлечем допълнително внимание към дългосрочно изчезналите лица, всяка седмица през месец май ние ще публикуваме някой, който дълго време е изчезнал“, казват от Politie Noord-Holland.

Във видеото, което те разпространиха, се казва: „Драги сънародници, холандската полиция би искала да обърнете внимание на следното съобщение.

През месец март 2010 година около 22:30 минути на паркинга на улица „Overtoom“ във Вессаан (Vessem) беше намерено тялото на мъж. 

Имаме сериозни индикации, че той е израснал в България или в Румъния и че е пристигнал в Холандия в края на 2009 г.

Намереното тяло отговаря на следното описание – приблизително на около 20 години през 2010 година, размер на обувки номер 43, червеникава къса коса, брада и мустаци, сини очи. Забележителен белег на левия палец. Сребърна кривна на дясната ръка и сребърна огърлица, часовник на марката Ben Sherman (Бен Шарман).

Възможно е да е работил като трудов мигрант в градинарството. 

До този момент не знаем кой е този мъж, но предполагаме, че семейството му го търси и че той несъмнено им липса.

Моля ви, помогнете на нас и на неговото семейство с вашата информация.

Ако познавате този мъж бихте ли се свързали с полицята в Северна Холандия. Може да изпратите e-mail на български или на английски на [email protected] или можете да се обадите на телефон 0031 34 357 88 44“.

Причините за смъртта на мистериозния мъж не се съобщават.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!