Подразделенията на руските въоръжени сили развиват своите умения за бойно използване на ракетно оръжие, информира изданието Military Watch.

В публикацията се казва, че руското командване е започнало да използва нова тактика на „двоен удар“, атакувайки позициите на украинските въоръжени сили със своите „Искандери“.

Руснаците изстрелват две ракети по една и съща цел от семейството тактически ракетни системи "Искандер", включително "Искандер-М".

Ударите се правят на изчислени интервали, посочва се в материала.

Отначало се извършва първият пуск, а след известно време втори, което изненадва украинците и увеличава загубите им на мястото на предишния удар.

По-рано руснаците нямаха много ракети и затова ги пестяха. Сега, когато производството на боеприпаси рязко се увеличи, екипажите на ракетните системи не изпитват недостиг на ракети.

Един от допълнителните ефекти на тази тактика е страхът на украинците да се доближат до местата на ударите, което намалява шансовете за оцеляване на пострадалите и силно деморализира останалите военни.

"Заедно с наземните системи за противовъздушна отбрана като С-400, Искандер-М е клас активи, в който Русия има огромно предимство в производствения капацитет пред конкурентите си в Западна или Източна Азия, което позволява на нейния отбранителен сектор не само да бъде в крак с военновременните разходи, но и да увеличи количеството на единиците в експлоатация, като същевременно продължава да изнася продукцията", подчертава се в статията.

Според анализаторите, Искандер-М се е превърнал в жизненоважно средство за асиметрично противопоставяне с НАТО, което позволява на Москва да компенсира по-ограничените количествени възможности на своите въздушно-космически сили в сравнение със западните (Руската федерация не разполага с необходимия брой самолети пето поколение).

В същото време руските тактически ракети са много трудни за прехващане поради траекторията на полета и други характеристики, обобщава медията.

 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук