Жена е обвинена в разбиване на стъклена чаша в главата на приятеля си, след като изпаднала в ярост, защото вечерята не е била готова, когато тя се е събудила, съобщиха от полицията, пише BG VOICE.

Стейси Роуз Зелая-Шеф е обвинена в домашно насилие, след като нейният приятел се оплакал на полицията, че се е разгневила и упражнила насилие върху него в имот в Миртъл Бийч, Южна Каролина, заради недовършена храна.

Служители пристигнали в дома на двойката по сигнал за нападение. Неназованата жертва казал на полицията, че  приятелката му била заспала преди инцидента и че „когато се е събудила, се е ядосала, защото вечерята, която той приготвя, не е била готова“.

Предполага се, че Зелая-Шеф започнала да крещи, да удари жертвата по лицето и да счупи стъклото над тила на мъжа, когато се опитал да се отдалечи.

„Той се опитал да се отдалечи, когато го ударила в задната част на главата със стъклена чаша, в резултат на което тя се чупи върху главата му“, пише в полицейския доклад.

Полицаят на мястото забелязва „леко разкъсване на тила на жертвата“ и наблюдава леко кървене. Малки парчета стъкло били открити и по ризата и врата на мъжа.

Зелая-Шеф също е обвинена, че е грабнала телефона на жертвата, хвърлила го на пода и причинила счупване на екрана му.

След предполагаемото нападение мъжът казал на полицията, че е напуснал и отишъл до полицейското управление за помощ.

Когато по-късно служители пристигнали в дома, жената изглеждала в нетрезво състояние. Тя казала на пристигналите полицаи, че не знае за какво говорят и се опитала да затвори вратата.

Полицията успяла да я изведе, след което я арестували и откарали в ареста в Миртъл Бийч, където била обвинена в домашно насилие от трета степен.

Зелая-Шеф няма предишни присъди, се отбелязва в доклада. В него се добавя, че тя и приятеля й са заедно от от 2,5 години и че двойката живее заедно от почти година.

Твърденията идват на фона на по-широката загриженост относно домашното насилие по време на пандемията от коронавирус.

Тъй като пандемията предизвика икономическо затваряне по целия свят, ООН предупреди за „пандемията в сянка“ на домашното насилие, която може да се случи, тъй като семействата не могат да напускат дома си толкова често, колкото преди кризата.

През април Newsweek съобщи, че се изчислява, че може да има 31 милиона нови случая на домашно насилие в световен мащаб, ако блокирането на коронавируса продължи още шест месеца, се казва в доклад, публикуван от Фонда на ООН за населението (UNFPA).

Според Националната гореща линия за домашно насилие около 12 милиона души всяка година изпитват някакъв вид насилие, извършено от партньора им, и около 15 процента от всички жени и 10 процента от всички мъже в САЩ са били ранени поради тези актове на насилие в някой момент от живота им.