В Сингапур е загинал 46-годишен мъж, който се опитвал да наднича под полите на жените в станцията на метрото, съобщава "South China Morning Post”.

Пътниците забелязали маниака, докато снимал жените със скрита камера. Когато хукнал да бяга, след него се спуснали пет човека, които го настигнали на около 500 метра от станцията на метрото.

Когато полицията пристигнала на местопроизшествието, мъжът вече бил без пулс. До идването на бърза помощ полицаите се опитали да му направят изкуствено дишане и сърдечен масаж, но усилията били безуспешни. Медиците успели единствено да констатират смъртта му, като причините за нея не се уточняват.

Един от участниците в инцидента разказал, че просто притиснал мъжа към земята, но не го е душил. Той настоял, че са изпълнили гражданския си дълг и са искали да изчакат полицията.

Сингапур е известен като един от най-сигурните градове в света, което се дължи на строгите правила, едно от които е пълната забрана на дъвките. За хвърлена дъвка на улицата или за притежание на големи количества дъвки глобата за първо провинение е 1000 долара.
 
За замърсяване на улиците с опаковки или фасове първата глоба е 300 долара, а пиещите от бутилки директно ги изправят пред съда.