Мъж с неидентифицирана самоличност се е появил на коледно събитие в Кейп Коръл, Флорида, за да крещи в лицата на децата, че Дядо Коледа не съществува.

Фестивалът на светлините е 25-годишна традиция на града, която стотици деца посещават със своите родители, за да се пускат по заснежен хълм (нещо необичайно за местния климат) и да се срещнат с Дядо Коледа, за да му кажат какво искат да получат от него под елхата.

Насладата и забавата за много от децата тази година обаче била развалена от неидентифицирания Гринч, който се е появил само за да крещи, че Дядо Коледа не съществува и родителите са лъжци. Мъжът е носел и табелка, но не е ясно какво е пишело на нея.

„Жал ми е за този индивид. Би трябвало животът му да е много тъжен. Срамота е. Децата ни са изправени пред толкова трудности на съвременния свят, че да им се отнема магията от това време на годината“, коментира местната жителка Синди Менкес.

Според очевидци мъжът е обикалял из фестивала часове наред, крещейки неприятните „новини“ в лицата на децата. Много от децата веднага са избухнали в сълзи.

„Това е за децата. Трябва мнението на възрастните по този въпрос да се държи настрана от тази атмосфера“, отбелязва друг местен жител, Винсент Туминело.

На събитието е имало органи на реда, но те не са се намесили, за да спрат мъжа. Правото му на свободно изразяване на мнение е под закрилата на американските закони. Именно затова полицията не е направила нищо, за да го спре.

NBC-2 разяснява, че единственият начин, мъжа легално да бъде възпрян, би бил, ако той крещеше по мегафон или други подобни уреди или ако беше причина за безредици, което не се е случило.

NBC-2 успява да открие Гринч от Фестивала на светлините, но той отказва да коментира пред телевизията.

NBC-2.com WBBH News for Fort Myers, Cape Coral & Naples, Florida