Гол мъж бе забелязан да бяга по улицата в Съдбъри Хол, след което удари с глава, а след това и с юмрук охранител, който го помоли да си тръгне, пише DerbyshireLive.

Цветелин Истатков бил „100 процента гол“ с „напълно изложени“ гениталии, когато бил забелязан в двора пред историческата сграда.

Съдът на Южен Дербишир чу, че служителят на B&Q продължил да бяга към село Съдбъри, преди да се върне обратно.

При завръщането си 23-годишният се държал „уверено и бавно“ и когато бил помолен да напусне, ударил с глава и с юмрук охранителя, преди да бъде задържан от униформените.По време на разпита в полицията той казал, че е свалил дрехите си, след като е бил нападнат от „бяло и кафяво куче на ивици“, което го ухапало два пъти.

Магистратите присъдиха на Истатков, който се определи като българин, условна присъда за действията му.

Освен голотата и нападението, Истатков се призна за виновен и за две нарушения на обществения ред.
 
Анди Конбой, разследващ, каза пред съда, че инцидентът е станал в събота, 2 ноември, когато подсъдимият, напълно облечен в този момент, слязъл от автобус и се отправил към Хол Съдбъри.

Той влязъл в парк, където бил „нападнат от куче“ и свалил дрехите си.

Г-н Conboy казва: „Член на персонала беше загрижен за обществеността на мястото, което е част от Националния музей на детството, и тръгна да търси подсъдимия.
„Членът на персонала видя мъжа (в двора) пред Съдбъри Хол, без дрехи и да вика.

"Той казва, че е бил 100% напълно гол, гениталиите му били напълно изложени."

Съдът чул как подсъдимият „бяга“ от запад на изток, насочвайки се в посока село Съдбъри, преди да премине над градинска ограда.

Г-н Конбой казва, че някой от живеещите нса адреса излязъл, предлагайки му кърпа, която да сложи около себе си, но той се измъкнал от къщата и отново изскочил на улицата.

Обратно в Съдбъри Хол, друг служител бил вече подготвен за ситуацията. Г-н Конбой казва, че подсъдимият се върнал в Съдбъри Хол, влизайки в градинска зона.

Той казва: „Членът на персонала видя, че подсъдимият с изложени гениталии крещи една-единствена сричка.

„Подсъдимият беше уверен и бавен и продължи да издава един и същ едносричен звук. Членът на персонала го помоли да напусне.

„Подсъдимият се приближи до члена на персонала и го удари в гърдите. Той казал на подсъдимия да не го удря, след което подсъдимият му забил и главичка. “

След това пристигнала полицията и Истатков бил задържан и разпитан, разказвайки им, че са му се случили много „лоши неща“.

Той им казал, че по-рано тази сутрин, когато слязъл от автобус близо до Съдбъри Хол и влязъл в парка, бил „нападнат от куче“.
Г-н Конбой разказва: „Той беше влязъл в парка. Бяло и кафяво куче на ивици го ухапало за ръката.

„Когато гледахме нараняванията обаче, те изглеждаха стари наранявания, а не пресни.

„Той свалил блузата си, опитвайки се да се отърве от кучето. След това кучето го ухапало за крака и той свалил панталона си, така че кучето да го пусне."

Съдът изслуша как Истатков се призна за виновен и за друго нарушение на обществения ред, което се случило в Стейшън Роуд, Хътън, същия ден като инцидента в Съдбъри Хол.

Там той се опитал да целуне жена, докато тя чакала автобус.

Джеймс Клоуз, негов адвокат, заяви, че подсъдимият е наясно, че това поведение е неприемливо.

Той каза: „Трябва да му се признаят  извиненията. Това е много странен инцидент. Той разбира, че поведението му е било неприемливо.
„Той вярвал, че това е начинът да се приближава до жени и да флиртува с тях. За щастие се спрал и не е извършил сексуално посегателство.

„След като прекара последните 48 часа в ареста, той знае, че това не е било приемливо.“

Г-н Клоуз заяви, че Истатков от улица „Торнли“, Бъртън, вече има билет, за да се върне в България и че изпитвал силна носталгия по дома.

Г-н Клоуз каза, че ако му бъде дадена условна присъда, тя ще "тежи над него".

Той каза още пред съда, че клиентът му имал работа на пълно работно време в B&Q, но не знае дали все още му пазят тази работа.
Истатков, облечен в сиво горнище и сив анцуг, се появи на подсъдимата скамейка пред магистратите.

Той се призна за виновен по едно обвинение за нападение и две нарушения на обществения ред.
Магистратите му присъдиха 24 седмици затвор, който е отложен с две години под надзор.

След това той е бил поставен в регистъра на сексуалните престъпници в продължение на седем години и е осъден да заплати разходи в размер на 85 британски лири и доплащане за жертвата в размер на 122 паунда.

Така му се събра общо да плати 207 паунда.

Превод: БЛИЦ