Най-малко 300 автомобила са напълно изгорели при пожар в подземен паркинг в близост до международното летище в норвежкия град Ставангер, съобщава агенция Bloomberg, като се позовова на местния телевизионен канал NRK.


Причините за пожара, който е избухнал във вторник през деня, се изясняват, пише Automedia.bg. Норвежката полиция вече обяви, че той е започнал от електромобил на първо ниво, което се е запалил и така огънят се е прехвърлил върху паркираните наоколо превозни средства. Според други данни, пламъците са тръгнали от стар автомобил с дизелов двигател.

Компанията Avinor, която се занимава с обслужването на подземния паркинг с капацитет от около 3000 места, заяви, че са "изгорели някокостотин автомобила". Очаква се точната бройка да бъде обявена на по-късен етап.

Големият пожар се отрази и на работата на летището, което беше затворено за няколко часа. Затова и министър-председателят на Норвегия - Ерна Сулберг, не мога да излети от Осло за Ставангер, където трябваше да вземе участие в церемония по откриването на ново нефтено находище в Северно море.