Известна естрасенска е открита мъртва в стая в хотел "Петър I" си в центъра на Москва. 

Анна Амбарцумян, която е известна от руски тв-предавания и се слави още като психотерапевт и сексолог е починала вероятно от отравяне. Когато е пристигнала в хотела, е била придружена от млад мъж, който си тръгнал сам по-късно. Не е ясно дали това е станало преди или след смъртта на екстрасенската. 

Дошлите на място полицаи не са открили следи от насилствена смърт. Край трупа е имало опаковка с лекарство за сваляне на температурата. 

Самата Анна Амбарцумян е внучка на известната руска актриса Алиса Фрейндлих. 

Разследващите работят по версия за самоубийство. 

Според адвоката на Амбарцумян, обаче, тя се е притеснявала за живота си преди да умре. 

Сергей Жорин разкрива, че тя се свързала с него преди време и се оплакала от заплахи, идващи от кредитори. Искала му съвет как да постъпи. Самият той заподозрял, че не му казва всичко:

"Усещах, че нещо премълчава. Разказа ми, че нейна приятелка изтеглила голям кредит, а тя й станала поръчителка. След това кредитори и колекторски фирми започнали да я преследват. 

Посъветвах я да се обърне към полицията, заподозрях, че всъщност тя е задлъжняла. Изпращаше ми огромен брой гласови съобщения", разкрива адвокатът на екстрасенската. Казваше: "Много ме е страх, заплашиха ме, че ще дойдат вкъщи!"

Самата Анна има над 360 хиляди последователи в Инстаграм, а от снимките се вижда, че е водела охолен живот и не е изпитвала финансови затруднения.