Филеас Льо Клеатьор е френски художник с мисия да върне любовни катинари, които спасил от прочутия парижки мост Pont des Arts, на собствениците им, пише Business Insider.

През 2014 г. местните власти заявиха, че катинарите са опасни и през 2015 г. започнаха да ги режат. Те не само загрозяваха пейзажа. Над един милион катинара добавяха 45 тона към теглото на моста, в резултат на което част от парапета му рухна.

Преди да бъдат премахнати всички любовни катинари, художникът успял да спаси само 800, като използвал стари ключове там, където било възможно. Той ги публикува в социалните мрежи с надеждата да бъдат потърсени от собствениците им.

Преди няколко дни Льо Клеатьор се натъкнал на един по-специален любовен катинар, на който пише „Мишел и Барак. Вечна любов“.

Дали е фалшив? Само двама души в света могат да отговорят на този въпрос. Барак и Мишел Обама се запознават през 1989 г. и посещават Париж 20 години по-късно.

По онова време Мишел и дъщерите й заминават за града на любовта на 5 юни, петък, за да се срещнат с Барак и си тръгват три дни по-късно. В събота вечер бившата президентска двойка имала свободно време и го уплътнила с късна вечеря в малкия ресторант La Fountaine de Mars в Седми район.

От там до Pont des Arts разстоянието е около 40 минути пеша, но все пак става дума за Париж, така че разходката със сигурност е била романтична.


Източник: Profit.bg.