Бежанец, на който е било отказано убежище, влезе в затвора, защото изнасили 14-годишно момиче. Двамата се запознали онлайн, съобщава британският „Метро“.
 

Карам Мажди се срещнал с момичето и с нейна приятелка на гара Източен Кройдън, където пристигнал от град Хоув. Той я изнасилил в хостел.
 
Твърдял, че е избягал от Алепо и заявил, че е малолетен без придружител, когато пристигнал във Великобритания през 2016 година. Провалил се на теста по английски език и сега властите смятат, че 19-годишният младеж всъщност е от Египет.
 
Неговата жертва го нарекла „измет“ в съда.
 
Тя разказа, че изминалата година била ужасна за нея, защото изгубила баща си. „Бях нападната и изнасилена. Никоя жена и никой човек не бива да минава през това. Имам три сестри и се моля никога да не преминават през нещо подобно“, каза тя.
 
Момичето заяви на насилника си в залата, че съдебният процес я изтощил психически.
 
„Мразя го. Той е ужасен човек и е отвратителен. Когато си помисля какво ми направи, ми се гади. Викам и крещя в съня си, викам за помощ и удрям. Ще мога ли да се омъжа и да имам щастливо бъдеще? Ще трябва да живея с това до края на живота си“, заяви тя.
 
Съдиите го оправдали по обвинение за изнасилване на друго момиче – на 15 години, но решили той да влезе в регистъра на сексуални престъпници доживот. Ще има ограничен достъп до компютри като предпазна мярка срещу бъдещи посегателства.
 
Зловещата случка се разиграла в младежки хостел в Кройдън. Групичка от 4 души използвали наркотици и седнали да гледат филм. В един момент Карам започнал да опипва момичето. Тя му казала да спре, а той се хвърлил върху нея. Разказала на полицията, че лежала там безпомощна, а по-късно снимала синините по краката си.
 
Съдия Барнс заяви на осъдения, че се е възползвал безскрупулно от крехката възраст и уязвимостта на момичето.
 Превод и редакция: БЛИЦ