Северна Корея в събота излезе с поредното гневно изявление срещу Сеул, този път заради "безсмислени" изявления относно застоялия диалог за ядрените оръжия на Пхенян.

Наскоро Южна Корея беше обект на вълна от гневни изявления от северната си съседка, която обвини Сеул, че позволява на бежанци да пускат на нейна територия листовки, критикуващи лидера Ким Чен Ун.

Последното изявление беше в отговор на официално съобщение на южнокорейското външно министерство, според което Сеул ще продължи "усилията си за ядрено разоръжаване", имайки предвид прекъснатите от доста време ядрени преговори между САЩ и Северна Корея.

"Наистина е безсмислено да чуваме глупостите на южнокорейските власти ..., които нямат нито квалификация да обсъждат, нито ... да пъхат носа си в тези въпроси" между Пхенян и Вашингтон, гласи изявление на Квон Джон Гън, служител на външното министерство в Пхенян, отговарящ за преговорите със САЩ.

Той осъди Сеул, че се опитва да се намеси в процеса в изявлението, което беше разпространено от агенция KЦТА на Северна Корея и завърши с предупреждението: „По-добре е да спрете безсмисленото говорене за ядрено разоръжаване“.

Квон не изненада света с изявлението си в събота, в което допълва, че Северна Корея "ще продължи да изгражда нашите сили, за да преодолее постоянните заплахи от Съединените щати".


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!